1) Skademelding
Meld skaden digitalt via Min Side så snart som mulig. Dette er det første og viktigste steget for å få hjelp og eventuell erstatning. Det er også viktig at du venter med avvirkning til etter takseringen er gjort.
2) Spesielle hensyn ved skogbrann
Etter en skogbrann er vakthold er ofte nødvendig for å unngå at brannen blusser opp igjen. Som skogeier kan du bli pålagt vakthold hvis brannvesenet krever det. Er skogen forsikret dekkes vakthold med faste satser.
3) Taksering
En takstperson vil vanligvis kontakte deg innen noen dager etter skademeldingen. De vil vurdere skadeomfanget, inkludert arealets størrelse, bonitet og alder på den skadde skogen.
4) Skadeoppgjør
Etter takseringen behandler skadeavdelingen informasjonen og foretar et skadeoppgjør. Normalt tar dette bare noen få dager, men kan ta lengre tid ved omfattende skader i regionen
5) Videre tiltak og rådgivning
Etter skadeoppgjøret er det lurt å rådføre seg med fagfolk som lokale skogbrukssjefer eller skogbruksledere for veiledning om videre skogbehandling.
Du kan lese mer inngående om hva som skjer etter en skade på denne siden
Visste du forresten at fargen på røyken på skogbrann sier noe om hvor alvorlig skogbrannen er? Brannsjef Trond Joar Kjenstadbakk forklarer kort i denne filmen.
Det er mange grunner til å forsikre skogen din. Her kan du lese en artikkel om dette.
Her finner du en oversikt over ord og uttrykk som ofte dukker opp i sammenheng med skogbruk.
Er du ny skogeier? Vi har samlet en rekke tips og linker til deg som kan være til hjelp.